Wat is een detox sapkuur

De detox sapkuur, misschien heb je er wel eens van gehoord en misschien ook niet. Steeds meer mensen volgen een detox sapkuur. En dat niet zonder reden, want met een sapkuur kun je je lichaam geheel ontgiften. Dagelijks krijgt ons lichaam te maken met allerlei invloeden van buitenaf.

Een detox sapkuur: wat is dat precies?

De detox sapkuur, misschien heb je er wel eens van gehoord en misschien ook niet. Steeds meer mensen volgen een detox sapkuur. En dat niet zonder reden, want met een sapkuur kun je je lichaam geheel ontgiften. Dagelijks krijgt ons lichaam te maken met allerlei invloeden van buitenaf. En deze invloeden zijn lang niet allemaal goed voor ons lichaam. Door een sapkuur te volgen, kun je je lichaam vrij maken van deze ongewenste invloeden. Wij vertellen je in dit artikel alles over de detox sapkuur.

Hoe lang duurt een detox sapkuur?

Een detox sapkuur duurt doorgaans een paar dagen. Zo zijn er sapkuren van 3 dagen, 5 dagen of zelfs 7 dagen. Ook zijn er speciale kuren die iets flexibeler zijn. Als je een vrij strikte sapkuur volgt, zal dit betekenen dat je een paar dagen alleen sappen drinkt en verder niets eet. Dit zodat je lichaam geheel gereinigd wordt van binnenuit.

Waarom zou je een detox sapkuur doen?

Mensen beginnen vaak om verschillende redenen aan een detox sapkuur. Sommigen willen graag hun lichaam ontgiften, afvallen, fitter en energieker worden of hun lichaam resetten. Als je een sapkuur doet, zal je je meer bewust worden van alle voedingsmiddelen die je dagelijks tot je neemt en welke eigenlijk helemaal niet nodig zijn. Zo zal je meer gaan stilstaan bij slechte eetgewoontes, waarop je deze beter kunt aanpakken.

De voordelen van een detox sapkuur

Een detox sapkuur brengt diverse voordelen met zich mee. Zo zal je de volgende voordelen merken bij het volgen van een sapkuur:

-Je krijgt meer energie
-Je concentratie verbetert
-Je zal beter slapen
-Je vertering loopt beter
-Je wordt je meer bewust van je eetgewoontes
-Je valt af
-Je huid, haar en nagels worden sterker
-Je immuunsysteem krijgt een flinke oppepper
-Je voelt je gelukkiger
-Je voelt je meer gemotiveerd

Redenen genoeg om ook eens een sapkuur te volgen.

Hoe werkt een detox sapkuur?

Hoe een detox sapkuur werkt, is per kuur verschillend. Zo is er een detox sapkuur van 3 dagen, die meer als een quick fix geldt. Na deze 3 dagen zal je je veel fitter voelen, meer energie hebben en met meer motivatie beginnen aan een gezondere levensstijl. Een intensere kuur is de 5 daagse kuur, waarbij je lichaam geheel gereinigd wordt. Hierbij heeft je lichaam net even wat meer tijd om zich geheel te ontgiften. Je kunt starten met een 3-daagse sapkuur, om te kijken wat dit voor jouw lichaam doet en daarna overstappen na een 5 daagse sapkuur. Doe in elk geval elk kwartaal een detox sapkuur, zodat je je lichaam blijft ontgiften.

Waar moet je op letten?

Wil je beginnen met een detox sapkuur, dan is het van belang een periode te kiezen die niet al te druk voor je is. Kies zeker niet voor een moment waarop je een belangrijke prestatie moet leveren. In zo’n situatie kun je eerder met ongemakken te maken krijgen, zoals duizeligheid en misselijkheid. Volg altijd een sapkuur op een rustig moment in je leven.

Wij wensen je veel succes met je detox sapkuur!

Recente blog artikelen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Opbrengst zonnepanelen feature image 01

Opbrengst zonnepanelen

Wanneer je besluit een aantal zonnepanelen te kopen om deze op het dak van je huis te laten plaatsen, dan heb je hoe dan ook te maken met een flinke investering. Men zegt dat je deze investering in pakweg vijf tot tien jaar terugverdient, maar het liefst wil je natuurlijk wat preciezer weten…

Lees verder »
Lindeman schuttingen feature image 01

Vernieuw uw schutting: tips

Wanneer de huidige tuinomheining van uw woning niet meer voldoet of als u de tuin van uw nieuwbouwhuis compleet nieuw mag inrichten, dan zijn dat bij uitstek de momenten waarop u zich kunt gaan oriënteren op de aanschaf van een nieuwe schutting.

Lees verder »