Hondenverzorging: dit is wat je nodig hebt

Welke hondenverzorging heeft een hond eigenlijk nodig? Misschien overweeg je een hond in huis te nemen. Super leuk, want een hond is echt een vriend voor het leven. Echter komt hier wel de nodige verzorging bij kijken. Wat heb je zoal nodig voor een hond?

Welke hondenverzorging heeft een hond nodig?

Welke hondenverzorging heeft een hond eigenlijk nodig? Misschien overweeg je een hond in huis te nemen. Super leuk, want een hond is echt een vriend voor het leven. Echter komt hier wel de nodige verzorging bij kijken. Wat heb je zoal nodig voor een hond? Wij zochten per activiteit uit wat een hond precies nodig heeft en hebben de benodigdheden per activiteit voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en ontdek alles over hondenverzorging.

Eten en drinken

Spreken we over hondenverzorging, dan mag goede voeding absoluut niet ontbreken. Hierbij kun je denken aan brokken en vers vlees. Ook een voerbak en drinkbak mogen niet ontbreken. Denk ook aan hondensnacks, maar geef deze wel met mate aan je hond.

Spelen

Honden hebben ook voldoende speelgoed nodig. Zorg ervoor dat je verschillende soorten speeltjes in huis haalt, zodat spelen interessant blijft voor je hond. Koop zeker speciaal kauwmateriaal voor je hond. Honden kauwen namelijk graag op dingen. Met een kauwspeeltje kun je voorkomen dat er op jouw spullen wordt gekauwd.

Slapen

Ook voor het slapen heeft een hond diverse spullen nodig. Zo is een mand de perfecte slaapplek voor een hond. Indien je hond nog een puppy is, is een bench ook aan te raden. Zorg er verder voor dat je ook een kussen of kleed voor in de hondenmand hebt.

Mee naar buiten

Neem je je hond mee naar buiten, dan heb je ook speciale artikelen nodig. Denk aan een halsband, een riem of een tuigje. Ook heb je poepzakjes nodig, zodat je de ontlasting van je hond in de daarvoor bestemde bakken kunt deponeren. Ook een adreskoker of penning voor aan de halsband is aan te bevelen voor het geval je hond wegloopt. Denk verder nog aan een lampje en veiligheidshesje voor als het donker is. Zo worden jullie goed gezien als jullie op de weg aan het lopen zijn.

Training

Train je je hond? Vergeet dan niet aan kleine beloningen te denken voor als je hond goed gedrag vertoont. Denk hierbij aan hondensnacks. Zoek goed uit welke snacks het beste zijn voor jouw viervoeter. Verder is het van belang negatief gedrag te negeren in plaats van dit te bestraffen.

Verzorgingsartikelen

Qua hondenverzorging mogen verzorgingsartikelen uiteraard niet ontbreken. Koop een goede borstel, maar vraag eerst advies omtrent welke borstel het beste past bij de vacht van jouw hond. Ook een vlooienkam is aan te raden om in huis te hebben. Vul de verzorgingsartikelen aan met een hondenshampoo en koop eventueel een verzorgende vachtspray. 

Verder heb je nog een EHBO-setje voor je hond nodig met daarin een tekenpincet en nageltang. Zorg ervoor dat je ook een middel tegen vlooien, teken en wormen in dit setje hebt zitten. Als laatste dien je de tanden van je hond regelmatig te poetsen. Dit kun je doen met een speciale tandenborstel en hondentandpasta.

Ga online eens op zoek naar deze artikelen, zodat je straks alles in huis hebt voor de hondenverzorging van jouw trouwe viervoeter.

Recente blog artikelen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lindeman schuttingen feature image 01

Vernieuw uw schutting: tips

Wanneer de huidige tuinomheining van uw woning niet meer voldoet of als u de tuin van uw nieuwbouwhuis compleet nieuw mag inrichten, dan zijn dat bij uitstek de momenten waarop u zich kunt gaan oriënteren op de aanschaf van een nieuwe schutting.

Lees verder »
Lindeman schuttingen feature image 01

Wat is een detox sapkuur

De detox sapkuur, misschien heb je er wel eens van gehoord en misschien ook niet. Steeds meer mensen volgen een detox sapkuur. En dat niet zonder reden, want met een sapkuur kun je je lichaam geheel ontgiften. Dagelijks krijgt ons lichaam te maken met allerlei invloeden van buitenaf.

Lees verder »