Vernieuw uw schutting: tips

Wanneer de huidige tuinomheining van uw woning niet meer voldoet of als u de tuin van uw nieuwbouwhuis compleet nieuw mag inrichten, dan zijn dat bij uitstek de momenten waarop u zich kunt gaan oriënteren op de aanschaf van een nieuwe schutting.

Wanneer de huidige tuinomheining van uw woning niet meer voldoet of als u de tuin van uw nieuwbouwhuis compleet opnieuw mag inrichten, dan zijn dat bij uitstek de momenten waarop u zich kunt gaan oriënteren op de aanschaf van een nieuwe schutting. Schuttingen behoren dankzij de fraaie uitstraling, het hoge privacy niveau en de relatief gunstige tarieven namelijk tot de vaakst gekozen soorten tuinafbakening.

Een schutting laten plaatsen is vanzelfsprekend niet iets dat je elke dag doet. Wil je weten waar je zoal op moet letten bij het vernieuwen van een schutting? Lees dan de handige tips die we hieronder hebben uiteengezet.

Kies zorgvuldig de houtsoort en -kleur

Schuttingen zijn relatief grote voorwerpen. Deze bepalen dan ook voor een belangrijk deel de uitstraling van een tuin. Daarom is het slim om niet over één nacht ijs te gaan als het gaat om het uitkiezen van vooral de houtsoort en -kleur van je toekomstige schutting. Idealiter past je schutting straks optimaal bij de rest van je tuin en uiteraard je eigen voorkeuren. Zo kun je kiezen voor douglas hout, vuren hout en grenen hout. Is je schutting uiteindelijk toch wat te prominent in beeld? Dan kun je ervoor kiezen om deze wat te decoreren, hetgeen op talloze manieren mogelijk is.

Overweeg een schutting van hout en beton

Een schutting bestaat zoals bekend vooral uit hout, maar hij hoeft zeker niet alléén van hout gemaakt te zijn. Je kunt immers ook kiezen voor een hout beton schutting, soms ook simpelweg betonschutting genoemd. Vooral exemplaren met betonnen onderplaten zijn doorgaans van hoge kwaliteit. Dit uit zich vervolgens in een extra lange levensduur, iets dat uiteindelijk gunstig uitpakt voor je portemonnee en voor het milieu.

Het onvermoede voordeel van verticale planken

Bij de aanschaf van een nieuwe schutting zul je ook moeten beslissen of de schuttingplanken horizontaal of verticaal moeten lopen. Ongeacht wat je eigen voorkeur is: uit veiligheidsoverwegingen kun je het best voor verticaal gaan. Een mogelijke inbreker kan daar namelijk praktisch onmogelijk overheen klimmen. Dat kan misschien wel het verschil maken!

Besteed de plaatsing uit

Diverse particulieren besluiten een aangeschafte schutting zelf te plaatsen en bij sommigen van hen resulteert dit daadwerkelijk in een uitstekend aangebrachte tuinomheining. In veel gevallen laat men evenwel ook steken vallen. Daar komt nog bij dat als je hier weinig of geen ervaring mee hebt, dat je hier nodeloos veel tijd aan kwijt bent. Om die redenen is het beter de installatie van een nieuwe schutting uit te besteden, bijvoorbeeld aan het bedrijf dat de schutting ook levert. Je bent dan nagenoeg gegarandeerd van een snel en perfect geplaatste schutting.

Licht je buren in

Tenslotte een tip van een heel andere orde: als je je tuinafscheiding wilt vernieuwen, dan bestaat de eerste stap dikwijls uit het inlichten van je buren. Dit moet sowieso gebeuren als een deel van de schutting in feite van jullie beiden is. Je zult dan samen op zoek moeten naar een schutting die jullie beiden bevalt, en ook is het raadzaam vooraf af te spreken op welke wijze je de kosten verdeelt.

Recente blog artikelen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lindeman schuttingen feature image 01

Wat is een detox sapkuur

De detox sapkuur, misschien heb je er wel eens van gehoord en misschien ook niet. Steeds meer mensen volgen een detox sapkuur. En dat niet zonder reden, want met een sapkuur kun je je lichaam geheel ontgiften. Dagelijks krijgt ons lichaam te maken met allerlei invloeden van buitenaf.

Lees verder »
Hondenverzorging feature image 01

Hondenverzorging: dit is wat je nodig hebt

Welke hondenverzorging heeft een hond eigenlijk nodig? Misschien overweeg je een hond in huis te nemen. Super leuk, want een hond is echt een vriend voor het leven. Echter komt hier wel de nodige verzorging bij kijken. Wat heb je zoal nodig voor een hond?

Lees verder »