Duurzaam verwarmen op kantoor: dit is er mogelijk

Wilt u uw kantoor duurzaam verwarmen en bent u benieuwd wat er allemaal mogelijk is? In dit artikel leest u er alles over.

Tips om uw kantoor duurzaam te verwarmen

Wil u uw kantoor duurzaam verwarmen en bent u benieuwd wat er allemaal mogelijk is op dit gebied? Om uw kantoor duurzaam te verwarmen, heeft u de keuze uit verschillende mogelijkheden. In dit artikel gaan wij dieper in op de opties die er zoal zijn, zodat u straks precies weet hoe u uw kantoor het meest duurzaam verwarmt. 

Installeer een slimme thermostaat

Het is zeker aan te raden om een slimme thermostaat op kantoor te installeren. Misschien is het kantoor ‘s ochtends koud als u binnenkomt en duurt het lang voor de ruimte is opgewarmd. In dat geval biedt een slimme thermostaat dé uitkomst. Een slimme thermostaat zorgt ervoor dat de verwarming op tijd aan gaat. Ook heeft u beter inzicht in uw verbruik. Ook als u de verwarming soms vergeet uit te zetten, heeft u baat bij het hebben van een slimme thermostaat. De thermostaat zet de verwarming gewoon uit op een door u vooraf geprogrammeerd tijdstip.

Isoleer de kantoorruimtes

Door de kantoorruimte goed te isoleren bespaart u tot wel honderden euro’s per maand. Met goede isolatie gaat er minder warmte verloren en profiteert u in de zomermaanden van een lekker koel kantoor. Ook de waarde van uw kantoorpand wordt hoger als u deze goed isoleert. Kies er bijvoorbeeld voor om nieuwe ramen te plaatsen, isolerend vloeren te leggen of ga voor spouwmuurisolatie. 

Maak gebruik van raamdecoratie

Mocht u raamdecoratie in uw kantoor hebben hangen, dan kunt u hier op een slimme manier gebruik van maken. Als in de winter de zon schijnt, is het het beste om de gordijnen open te laten. Is het buiten koud, sluit dan de gordijnen. U zorgt er zo voor dat de warmte niet via de ramen naar buiten gaat. Ook helpt het om condens tegen te gaan.

Investeer in werkplekverwarming

Investeer in goede werkplekverwarming op kantoor of in uw thuiskantoor. Niet ieder kantoor wordt op iedere werkplek even goed verwarmd. Ook komt vaak voor dat een gehele ruimte wordt verwarmd terwijl niet alle werkplekken zijn bezet. Dit is zonde voor de energiekosten en overbodig gegenereerde warmte. Met goede werkplekverwarming is veel winst te behalen.

Kies voor infrarood panelen

Infrarood panelen zijn ideaal om als bijverwarming te gebruiken op kantoor. Zo plaats u perfect een infrarood paneel bij het bureau of gebruikt u het als plafondverwarming. Voor een bureaupaneel is het mogelijk om ze op verschillende plekken te plaatsen. Denk aan onder het bureau, aan de wand of op het bureau. Het is ook mogelijk om het paneel staand naast het bureau neer te zetten. Een infrarood paneel verwarmt een specifieke plek en niet de gehele ruimte. U zal de warmte hiervan tot 3 meter voelen. Stapt u uit de straling, dan voelt u weer de temperatuur van de omgeving.

Recente blog artikelen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.