Duurzaam verwarmen op kantoor: dit is er mogelijk

Wil je jouw kantoor duurzaam verwarmen en ben je benieuwd wat er allemaal mogelijk is op dit gebied? Om jouw kantoor duurzaam te verwarmen, heb je de keuze uit verschillende mogelijkheden.

Tips om je kantoor duurzaam te verwarmen

Wil je jouw kantoor duurzaam verwarmen en ben je benieuwd wat er allemaal mogelijk is op dit gebied? Om jouw kantoor duurzaam te verwarmen, heb je de keuze uit verschillende mogelijkheden. In dit artikel gaan wij dieper in op de opties die er zoal zijn, zodat je straks precies weet hoe je jouw kantoor het meest duurzaam kunt verwarmen. 

Installeer een slimme thermostaat

Het is zeker aan te raden om een slimme thermostaat op kantoor te installeren. Misschien is het kantoor ‘s ochtends koud als je binnenkomt en duurt het lang voor de ruimte is opgewarmd. In dat geval kan een slimme thermostaat een uitkomst bieden. Een slimme thermostaat zorgt ervoor dat de verwarming op tijd aan gaat. Ook heb je beter inzicht in je verbruik. Ook als je de verwarming soms vergeet uit te zetten, kun je baat hebben bij een slimme thermostaat. De thermostaat zet de verwarming gewoon uit op een door jou vooraf geprogrammeerd tijdstip.

Isoleer de kantoorruimtes

Door de kantoorruimte goed te isoleren kun je tot wel honderden euro’s per maand besparen. Met goede isolatie gaat er minder warmte verloren en profiteer je in de zomermaanden van een lekker koel kantoor. Ook de waarde van je kantoorpand wordt hoger als je deze goed isoleert. Kies er bijvoorbeeld voor om nieuwe ramen te plaatsen, isolerend vloeren te leggen of ga voor spouwmuurisolatie. 

Maak gebruik van raamdecoratie

Mocht je raamdecoratie in je kantoor hebben hangen, dan kun je hier op een slimme manier gebruik van maken. Als in de winter de zon schijnt, kun je het beste de gordijnen open laten. Is het buiten koud, sluit dan de gordijnen. Je zorgt er zo voor dat de warmte niet via de ramen naar buiten gaat. Ook helpt het om condens tegen te gaan.

Investeer in werkplekverwarming

Investeer in goede werkplekverwarming op kantoor of in je thuiskantoor. Niet ieder kantoor wordt op iedere werkplek even goed verwarmd. Ook komt vaak voor dat een gehele ruimte wordt verwarmd terwijl niet alle werkplekken zijn bezet. Dit is zonde voor de energiekosten en overbodig gegenereerde warmte. Met goede werkplekverwarming is veel winst te behalen.

Kies voor infrarood panelen

Infrarood panelen zijn ideaal om als bijverwarming te gebruiken op kantoor. Zo kun je perfect een infrarood paneel bij het bureau gebruiken of als plafondverwarming plaatsen. Een bureaupaneel kun je plaatsen op diverse plekken. Denk aan onder het bureau, aan de wand of op het bureau. Het is ook mogelijk om het paneel staand naast het bureau neer te zetten. Een infrarood paneel verwarmt een specifieke plek en niet de gehele ruimte. Je zal de warmte hiervan tot 3 meter voelen. Stap je uit de straling, dan voel je weer de temperatuur van de omgeving.

Recente blog artikelen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Opbrengst zonnepanelen feature image 01

Opbrengst zonnepanelen

Wanneer je besluit een aantal zonnepanelen te kopen om deze op het dak van je huis te laten plaatsen, dan heb je hoe dan ook te maken met een flinke investering. Men zegt dat je deze investering in pakweg vijf tot tien jaar terugverdient, maar het liefst wil je natuurlijk wat preciezer weten…

Lees verder »
Lindeman schuttingen feature image 01

Vernieuw uw schutting: tips

Wanneer de huidige tuinomheining van uw woning niet meer voldoet of als u de tuin van uw nieuwbouwhuis compleet nieuw mag inrichten, dan zijn dat bij uitstek de momenten waarop u zich kunt gaan oriënteren op de aanschaf van een nieuwe schutting.

Lees verder »
Detox sapkuur feature image 01

Wat is een detox sapkuur

De detox sapkuur, misschien heb je er wel eens van gehoord en misschien ook niet. Steeds meer mensen volgen een detox sapkuur. En dat niet zonder reden, want met een sapkuur kun je je lichaam geheel ontgiften. Dagelijks krijgt ons lichaam te maken met allerlei invloeden van buitenaf.

Lees verder »