Tips bij een groeiende onderneming

Uw onderneming zit in een enorme groeifase, fijn! Ondertussen zijn er al diverse stappen gemaakt en doelen bereikt.

Uw onderneming zit in een enorme groeifase, fijn! Ondertussen zijn er al diverse stappen gemaakt en doelen bereikt. De verkoop gaat goed, de klantenkring wordt alsmaar groter en u neemt steeds meer werknemers aan. Pas op, u mag een aantal aandachtspunten niet uit het oog verliezen bij de groei van uw onderneming. In dit artikel leest u 5 tips waar u op moet letten voor een succesvol bedrijf.

1. Maak duidelijke doelen

Als ondernemer bedenkt u wat u wilt bereiken met uw onderneming. Uw onderneming laten groeien is een bewuste keuze. Om te blijven groeien is het belangrijk dat u duidelijke doelstellingen formuleert. Formuleer uw doelstellingen SMART, anders gezegd: Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden. Zorg ervoor dat u doelstellingen formuleert voor de korte en lange termijn. Duidelijke doelstellingen kunt u zelf bedenken, echter kan het hulp inschakelen van het management zeker geen kwaad. Gezamenlijk brainstormen kunnen weer nieuwe inzichten geven. Wellicht is het doel niet goed gedefinieerd en moet deze worden gewijzigd.

2. Zorg voor een stabiele cashflow

Hoe meer klanten des te meer inkomsten, toch? Het is niet altijd zo dat meer klanten meer omzet betekenen. Zodra klanten te laat betalen raakt u als groeiende onderneming in de problemen. Dit komt omdat er te weinig werkkapitaal op uw rekening staat. Het is dus belangrijk dat u voldoende cashflow heeft op cruciale momenten. Maak duidelijke inschattingen in uw toekomstige uitgaven en inkomsten. Zorg ervoor dat u niet onvoldoende kapitaal heeft om eventuele tegenvallers op te vangen. Voorkom openstaande facturen, zorg voor een gedegen debiteurenbeheer en maak duidelijke betalingsafspraken met uw klanten. 

3. Huur apparatuur in

Zodra een bedrijf groeit, wordt communicatie een essentiële vaardigheid. Duidelijk communiceren met zowel collega’s als klanten is van belang. Om de communicatie zo goed mogelijk te laten verlopen kunt u apparatuur inhuren. Denk aan het inhuren van mobiele telefoons, zoals het huren van een iPhone. U kunt gemakkelijk gebruik maken van een iPhone SE 2020, iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone 11 Pro, iPhone 13 Pro of de iPhone 14 Pro. Met alle types kunt u gemakkelijk bestanden en berichten delen of versturen. Ongeacht welke type iPhone uw werknemer gebruikt. Via één Cloud bewaard u diverse gesprekken, berichten, bestanden en afbeeldingen. Naast het inhuren van een mobiele telefoon, kunt u ervoor kiezen om een laptop te huren. Zo voert u gemakkelijk gesprekken met uw collega’s via een online meeting, belangrijke informatie delen of terugvinden. Ongeacht de omstandigheden, met deze opties blijft u goed communiceren. 

4. Verzamel de juiste mensen

Het is belangrijk dat u de juiste mensen verzamelt, zodra uw onderneming groeit. Investeer in het vinden van mensen die in uw bedrijfscultuur passen. Daarnaast is het van cruciaal belang dat u zorgt voor goede begeleiding, opleiding en motivatie tijdens het werk. Een ander belangrijk punt is om gezamenlijk doelstellingen te formuleren en te zorgen dat deze worden behaald. Zodra uw werknemers het naar hun zin hebben, is de kans groter dat zij meer gemotiveerd worden. Onbewust helpen zij met de groei van uw onderneming. Uiteindelijk zorgt u er samen voor dat de onderneming groter wordt en dat de doelstellingen worden behaald.

5. Neem voldoende rust

Wanneer een onderneming aan het groeien is, geeft het u een voldaan gevoel en nieuwe energie. Op dat moment wilt u meerdere dingen gaan ondernemen en nóg meer uitdagingen aangaan. Let wel op: ondanks de positieve groei en het gevoel dat u alles aankunt, is het belangrijk dat u ook voldoende uitrust. Door te ontspannen zorgt u ervoor dat uw batterij weer wordt opgeladen. Bovendien kan het ervoor zorgen dat u weer nieuwe ideeën, inzichten of inspiratie krijgt. Voldoende rust is cruciaal om ervoor te zorgen dat uw onderneming nog meer gaat groeien.

Recente blog artikelen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.