Bespaar met zonnepanelen

Wil je besparen met zonnepanelen? Zonnepanelen worden tegenwoordig op steeds meer daken gezien en wekken groene energie op. Maar wat zijn de precieze voordelen van zonnepanelen?

Wil je besparen met zonnepanelen? Dit zijn de voordelen

Wil je besparen met zonnepanelen? Zonnepanelen worden tegenwoordig op steeds meer daken gezien en wekken groene energie op. Maar wat zijn de precieze voordelen van zonnepanelen? Wij zochten uit welke voordelen zonnepanelen je te bieden hebben en zetten deze voordelen voor je op een rijtje. Zo wordt het straks nog eenvoudiger om ook te kiezen voor zonnepanelen. Lees snel verder en ontdek welke voordelen zonnepanelen je te bieden hebben.

Je energierekening wordt lager

Met zonnepanelen kun je eenvoudig je eigen elektriciteit opwekken. Dit betekent dat je niet meer geheel bij een energieleverancier hoeft te zitten en geld bespaart. Zo kun je in de zomer vaak je huis geheel voorzien van zelf opgewekte energie. Als je net zonnepanelen plaatst, zal je eerst de investering terug gaan verdienen. Deze heb je na 7 of 8 jaar terugverdiend, waarna je per jaar rond de 1.000 euro winst zal maken.

Je woningwaarde wordt hoger

Als je in zonnepanelen investeert, wordt de waarde van je huis hoger. Met het aanschaffen van zonnepanelen zal je woning een hoger energielabel krijgen. De potentiële koper hoeft dan niet meer zelf deze investering te doen, maar profiteert wel van een lagere energierekening. Zo kan de waarde van je woning wel met een paar duizend euro stijgen.

Zonnepanelen hebben een lange levensduur

Een ander voordeel van zonnepanelen is dat ze lang meegaan. Om precies te zijn zul je sowieso 25 jaar lang profiteren van je zonnepanelen. Dit betekent ruim 13 jaar winst als de zonnepanelen binnen 8 jaar terugverdiend zijn.

Je hebt een duurzame energiebron

Met zonnepanelen heb je een duurzame energiebron op je dak. Zonnepanelen maken zelfs in de winter gebruik van de zon, waardoor deze bron niet snel op zal raken. Door gebruik te maken van zonnepanelen, zullen fossiele brandstoffen minder snel uitgeput raken.

Zonnepanelen zijn zeer onderhoudsvriendelijk

Ook hebben zonnepanelen vrij weinig onderhoud nodig. Vaak wordt het vuil dat hierop komt weer weggespoeld, waardoor je er dus bijna niets aan hoeft te doen. Bijna niets, want het is echter wel aan te raden de zonnepanelen een paar keer per jaar te controleren op beschadigingen en vuil. Zo zorg je ervoor dat jouw zonnepanelen extra lang mee zullen gaan.

Je krijgt BTW terug

Als je kiest voor zonnepanelen, kun je ook btw terugkrijgen van de kosten voor de installatie en de gedane arbeid. Dit is een korting van 21% die vrij mooi meegenomen is. Je kunt eventueel ook bij de gemeente vragen of er subsidies voor zonnepanelen beschikbaar zijn. Zo ben je nog minder geld kwijt.

Je CO2 uitstoot wordt lager

De energie die je met je zonnepanelen opwekt is schone energie. Het voordeel hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt bij het opwekken hiervan. Dit betekent dat je per jaar flink wat CO2 kunt besparen via jouw zonnepanelen, waarmee je een positieve bijdrage levert aan het tegengaan van het broeikaseffect.

Maak jij ook de keuze voor de duurzame kracht van zonnepanelen?

Recente blog artikelen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Opbrengst zonnepanelen feature image 01

Opbrengst zonnepanelen

Wanneer je besluit een aantal zonnepanelen te kopen om deze op het dak van je huis te laten plaatsen, dan heb je hoe dan ook te maken met een flinke investering. Men zegt dat je deze investering in pakweg vijf tot tien jaar terugverdient, maar het liefst wil je natuurlijk wat preciezer weten…

Lees verder »
Lindeman schuttingen feature image 01

Vernieuw uw schutting: tips

Wanneer de huidige tuinomheining van uw woning niet meer voldoet of als u de tuin van uw nieuwbouwhuis compleet nieuw mag inrichten, dan zijn dat bij uitstek de momenten waarop u zich kunt gaan oriënteren op de aanschaf van een nieuwe schutting.

Lees verder »